zaterdag 17 augustus 2013

Wie doe ik hier een plezier mee?

Vorig jaar maakte ik een a-lijn rokje à la madame Zsa Zsa. Ik maakte deze in mijn favoriete stofje nl de blossom van Hamburger Liebe. Jammer genoeg was het wat aan de kleine kant - maat 6 jaar - maar ze droeg het toch. Toen de rits het begaf (zwakke rits of er niet goed in gestoken vanwege mijn kant, ;-) dat laat ik nog open), had ik geen tijd meer - lees geen zin meer - om een rokje dat bijna te klein was te herstellen.

Omdat ik het nog altijd een mooi rokje vindt, daarom volgende vraag: wie wil dit rokje gratis toegestuurd krijgen om er zelf een nieuwe rits in te stoppen? Ik vraag enkel de eerlijkheid dat het rokje een rokje blijft, ik kan er zelf bv ook een etui uit knippen maar dat is veel te jammer voor dit mooie rokje...






zaterdag 10 augustus 2013

Eentje om nooit te vergeten

Mijn mama wordt op 18 augustus 60 jaar en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan.
Bij het zoeken van een geschikte datum vonden we vrijdag 09/08 een geschikte datum.
Ons ma werd een leugentje om bestwil verteld - we gingen zogezegd op restaurant - maar eigenlijk hadden we een 18 koppig verrassingsfeestje gepland bij ons thuis.

Heel kort gezegd werd het een super gezellig, geestig, amusant, alcoholrijk,... feestje. Iedereen zat in een kring onder het afdak, dat verlicht werd door kaarsen en een terrasverwarmer, daarna kon iedereen zich opwarmen aan de vuurschaal die midden in het gazon geparkeerd stond. De kinderen genoten van onder een deken mee met de gezelligheid...

De kids aan het wachten tot de duisternis viel om rond het vuur te kunnen zitten. En met kan je dit het best doen? Ja, met een braadworst!

















Daarna werd hun geduld beloond:





En wat ga ik ook niet meer vergeten? 
Dat ik voor deze dag mijn eigen kleed - met veel zuchten, vloeken en blazen - gemaakt heb! Het kleedje overtekenen en in elkaar zetten was geen enkel probleem. Het kleedje gekeerd krijgen, dat was een ander paar mouwen... Maar het is na het vele gebruik van het tornmesje toch in elkaar geraakt en dit dankzij de hulp van mijn vriendin.


Stof: tricot stoffenspektakel
Patroon: overgetekend van een goedzittend bestaand kleedje.